A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A sas nem fogdos legyeket

Märle Tamás

Önök akarták a migránsokat, mi nem – nyilatkozta a német Bildnek Orbán Viktor. Amellett, hogy a német olvasók végre egy hosszas interjút olvashattak a magyar miniszterelnökkel – amelyben kifejtette a vezető német politikától élesen eltérő véleményét –, egészen más jellegű cikkek jelentek meg hazánkkal kapcsolatban a nyugat-európai sajtóban.
A legolvasottabb német lapok úgy írtak a Seehoferrel történt találkozót követően, mintha kizárólag Orbán Viktor fikciója lenne, hogy továbbra is százezrek tartanak Európa felé, és a magyar miniszterelnök azért utazott Bajorországba, hogy a Nyugat megmentőjének szerepében tetszelegjen. A német publicisták szemére vetették Seehofernek, hogy egyet s mást elnéz Orbán Viktornak, és nem tesz különbséget a fiatal és a mostani énje között, az egykori szabadságharcos és a mai kormányfő között, aki „szívesen korlátozza országában a másként gondolkodók szabadságát”, a Soros György által finanszírozott CEU elleni harcot „antiszemita minták” alapján folytatja, és az utóbbi években rendre szembehelyezkedett az EU döntéseivel, különösen a menekültpolitikában. Hála Istennek a bajor miniszterelnök nem ezekből a lapokból tájékozódik, ahogy arról a találkozóról írott beszámolónkból is meggyőződhetnek.
Mindenesetre kétségtelen, hogy a Magyarországot rendszeresen támadó Martin Schulz-félék kezében van még mindig a német sajtó. Ám ők se véletlenül szállnak bele már napi szinten a magyar miniszterelnökbe: ők tartanak legjobban a V4–bajor–osztrák szövetségtől. Ha nem rettegnének ettől annyira, ha olyan elszigetelt lenne valójában a magyar miniszterelnök, ahogy azt szeretik beállítani, akkor nem vennék annyiszor a szájukra. Aquila non captat muscas.
Olvassa el kapcsolódó cikkeinket a legújabb Magyar Fórumban!