A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 24.
száma.

Merkel kiállt a magyar kerítés mellett

Váratlanul elhunyt a Magyar Fórum egykori munkatársa, Lovas István

Ha Kunhalmi lesz az MSZP elnöke, akkor borítékolható, hogy összeáll Gyurcsányékkal

150 éve született Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország egykori kormányzója
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A sas nem fogdos legyeket

Märle Tamás

Önök akarták a migránsokat, mi nem – nyilatkozta a német Bildnek Orbán Viktor. Amellett, hogy a német olvasók végre egy hosszas interjút olvashattak a magyar miniszterelnökkel – amelyben kifejtette a vezető német politikától élesen eltérő véleményét –, egészen más jellegű cikkek jelentek meg hazánkkal kapcsolatban a nyugat-európai sajtóban.
A legolvasottabb német lapok úgy írtak a Seehoferrel történt találkozót követően, mintha kizárólag Orbán Viktor fikciója lenne, hogy továbbra is százezrek tartanak Európa felé, és a magyar miniszterelnök azért utazott Bajorországba, hogy a Nyugat megmentőjének szerepében tetszelegjen. A német publicisták szemére vetették Seehofernek, hogy egyet s mást elnéz Orbán Viktornak, és nem tesz különbséget a fiatal és a mostani énje között, az egykori szabadságharcos és a mai kormányfő között, aki „szívesen korlátozza országában a másként gondolkodók szabadságát”, a Soros György által finanszírozott CEU elleni harcot „antiszemita minták” alapján folytatja, és az utóbbi években rendre szembehelyezkedett az EU döntéseivel, különösen a menekültpolitikában. Hála Istennek a bajor miniszterelnök nem ezekből a lapokból tájékozódik, ahogy arról a találkozóról írott beszámolónkból is meggyőződhetnek.
Mindenesetre kétségtelen, hogy a Magyarországot rendszeresen támadó Martin Schulz-félék kezében van még mindig a német sajtó. Ám ők se véletlenül szállnak bele már napi szinten a magyar miniszterelnökbe: ők tartanak legjobban a V4–bajor–osztrák szövetségtől. Ha nem rettegnének ettől annyira, ha olyan elszigetelt lenne valójában a magyar miniszterelnök, ahogy azt szeretik beállítani, akkor nem vennék annyiszor a szájukra. Aquila non captat muscas.
Olvassa el kapcsolódó cikkeinket a legújabb Magyar Fórumban!