A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Átalakítás

Zsille Gábor: A Visztulától a Dunáig

Az előzetes terveknek megfelelően az új lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki múlt kedden elvégezte kormánya átalakítását: nyolc új minisztert javasolt Andrzej Duda köztársasági elnöknek. Személyi változás történt többek között a külügyi, a honvédelmi, a pénzügyi és a fejlesztési tárcák élén, és kinevezték a fejlesztési minisztériumból kivált gazdasági tárca irányítóját is. Duda államfő a fölterjesztett neveket jóváhagyta. A kinevezési ünnepségen mondott beszédében Morawiecki aláhúzta: az eddigi miniszterek jól végezték munkájukat. Fontos szemléletbeli változás lesz, hogy az új összetételű kabinet „nem valaki ellen kormányozza” majd az országot, és legfontosabb célja „a független Lengyelország felépítése egy erős Európában, a hazák Európájában”. Morawiecki kormányfő azt is kilátásba helyezte, hogy az új kabinet kiemelt figyelmet fordít majd a gazdasági és a társadalmi ügyekre, és szándéka szerint nem lesz „dogmatikus, és nem lesz sem a szocialista, sem az újliberális szélsőségek kormánya.” A beiktatási ünnepségen Duda államfő üdvözölte az elképzeléseket.
Milyen személyi változások történtek? Olvassa végig cikkünket a legújabb Magyar Fórumban!