A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Nemzeti függetlenség

czyla

Amikor a kormány 2016-ban népszavazást írt ki a kvótáról, azt az ellenzék Brüsszellel karöltve bombázta az utolsó percig. A PM-es Jávor Benedek azonnal megtámadta a bíróságon a kormány népszavazási kezdeményezését, míg a Jobbik a népszavazással kapcsolatban sunyi módon viselkedett, lényegében bojkottálta azt. Az ellenzéki pártok migránskérdésben az elmúlt évek során rendre a kormánypártok ellenében szólaltak meg. Két esztendeje még a határon épülő kerítés ellen kampányoltak, egy ideje pedig már a kötelező betelepítési kvóta mellett teszik le a garast. Azután jött Soros és a tervével gyakorlatilag nyíltan beleállt a kötelező betelepítés melletti kampányba. Éppen ezért a kormánypártok 2017-ben nemzeti konzultációt kezdeményeztek a Soros-tervről. Ez a tény és az ellenzék notórius hazudozásai, sajtójukban megjelenő félrevezető írások adják aktualitását annak, hogy számba vegyük a történéseket fentiekkel összefüggésben.
Az LMP kárhoztatta a kormányt, mert nem tetszett neki a kerítés, sem az, hogy Orbán nemet mondott a kötelezően ránklőcsölt migránsok befogadására.
Az MSZP-t és a DK-t tagjai közt tudó Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) már korábban a kötelező betelepítési kvótákról kiírt magyarországi népszavazás bojkottjára szólított fel. Szerintük a voksolás „értelmetlen komédia”. „Orbán (Viktor miniszterelnök) nem hagy fel a migránsok inváziójáról szóló hazugság terjesztésével […] Nincs invázió, és szégyen, hogy a magyar kormány akadályozza az Európai Bizottság által felállított áttelepítési rendszert”.
Így ordítozott magából kikelve a progresszívok frakcióvezetője az EP-ben, az a bizonyos Gianni Pittella.
Meddig fogja eltűrni az Európai Unió, hogy Orbán és a Fidesz démonizálja a migránsokat és az EU-t? Az Európai Bizottság és az Európai Néppárt nem hunyhat továbbra is szemet Orbán tettei felett. Meg kell mutatnunk, hogy komolyan gondoljuk a szabályaink betartatását és az európai értékek érvényesülésének biztosítását.
Az EP liberális frakciója (ALDE) „rendkívül aggasztónak” találta a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazást, és elfogadhatatlannak a „menekültek és migránsok magyarországi helyzetét”. Közleményt adtak ki, melyben a magyar hatóságokat azzal vádolták meg, hogy a kampány során „elferdített tényeket közöltek a menedékkérőkről, úgy festették le őket, mintha veszélyt jelentenének Európa jövőjére nézve, összefüggésbe hozták a migrációt a terrorizmus fokozódásával, és nem létező no-go zónákra hivatkoztak, melyek európai városokban vannak.
Vona az év eleji RTL-es szereplésekor a kvótára, tehát évi pár ezer migráns kötelező betelepítésére reagált: „azt mondom, hogy oké”.
A Gyurcsányista Niedermüller szerint Magyarország nacionalista és bezárkózó országgá lett a Fidesz alatt, érzéketlen a migránsokkal, ahelyett hogy reményt és jövőt adna nekik. A demokratikus ellenzék kormányra kerülésével egészen más ország lesz itt, kerítés nélküli, gondoskodó, nyitott, a menekülteket befogadó szolidáris Magyarország, mert a határkerítés csupán a biztonság illúziója.
A legfontosabb, hogy a migránsok hozzájussanak a nemzetközi védelemhez, és egy gyors és korrekt menekültügyi eljárás lefolytatásáig emberséges ellátásban legyen részük. Meg kell teremteni a biztonságos belépés feltételeit, fel kell számolni a börtönként működő tranzitzónákat, helyette élhető táborokat kell létesíteni, mondta a Párbeszéd.
A Liberálisok nem tartották sem célravezetőnek, sem humánusnak, sem az európai értékekkel összeegyeztethetőnek a magyar–szerb határra emelt kerítést. Ezért kormányra kerülve a kerítést lebontanák. Azonnali kerítésbontást, a közös kvóta végrehajtását, uniós menekültügyi hotspotok kiépítését, a tranzitzónák azonnali megszüntetését, a migránsok befogadását és hazánkban való ellátását ígérte az Együtt.
A Gyurcsány által megpuccsolt Botka László még az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként nyilatkozott a kerítés lebontásáról. A migránshullám elöntötte Magyarországot, de az ellenzék szerint kitaláció a migránsprobléma Az ellenzék szerint kötelező betelepítési kvóta sincs. Nincs és nem is lesz kötelező betelepítési kvóta! Tóth Bertalan ezt a Népszavának mondta, Molnár Gyula az Origónak, Újhelyi pedig a Facebookján állította: nincs ma olyan komolyan vehető politikusa Európának, aki arról beszélne, hogy a menekültkérdés megoldásának érdekében kötelező betelepítési kvótákat szeretnének bevezetni. Azután a tények súlya alatt megtörve kénytelenek voltak elismerni, hogy mégis van betelepítési kvóta, de nincs baj vele. Végül a „konzekvens” Molnár Gyula oda jutott, hogy még sem olyan jó a kvóta, de hát mit csináljunk, ha az európai uniónak vannak olyan elemei, amik nem annyira kedvezőek Magyarország számára, azokat attól el kell fogadni. Csak előtte tisztázni kellene, hogy ez nem együttműködés, hanem diktátum. És nem azért csatlakoztunk, hogy csöbörből vödörbe kerüljünk.
Juhász Péter 10-15 ezer migránst kívánt behozni, tüntetést szervezett ennek érdekében „Szégyellje magát Orbán” címmel. És ugyan miért? Azért, mert nem akarja, hogy migránsok árasszanak el bennünket? Hiába hörögtek, népszavaztunk, és 98 százaléknyian elutasítottuk a kötelező betelepítési kvótát, alkotmánymódosítást kezdeményezett a kormány ennek az akaratnak az érvényesítésére. Ezt az ellenzék megakadályozta: az MSZP és a DK mellett a Jobbik is leszavazta. Nem sokkal később, 2017 áprilisában a magyar baloldal támogatásával újabb migránspárti jelentést fogadott el az Európai Parlament balliberális csoportja. A magyar baloldal összes európai parlamenti képviselője ekkor is megszavazta a durván bevándorláspárti jelentést, amelyben már rögzítették: fel akarják gyorsítani a migránsok betelepítését, ezt egy állandó mechanizmussal akarják elérni és meg akarják könnyíteni a migránscsaládok egyesítését.
És akkor az ellenzék feltette az „i”-re a pontot: Soros-terv sincs, a Fidesz „egy nem létező” Soros-tervvel „próbálja majd félelemben tartani és gyűlöletre hangolni az embereket”.
A kormánypárti képviselőcsoport ezek után felkérte a kormányt, hogy tartson nemzeti konzultációt a „Soros-tervről”, „mert az egész Európát és benne Magyarországot is veszélyezteti”.
Mit ad isten, az ellenzék erőteljes cáfolata mellett megszületett a kvótaper európai bírósági döntése, amely megnyitotta az ajtót a Soros-terv végrehajtása előtt.
Az ellenzék persze Soros Györgynek a saját a tervéről szóló értekezését is letagadta, melynek része évi egymillió migráns behozatala Európába, a kerítések lebontása, a bevándorlók kötelező szétosztása a tagállamok között és a migránsok 9 millió forintos pénzügyi támogatása.
Így az április 8-ai országgyűlési választásnak minden eddiginél nagyobb a tétje. Valóban két lehetőség közül választhatunk: Orbán Viktor és a nemzeti függetlenség, vagy jön a szedett-vedett, elvtelen ellenzék, amely nem ura a saját cselekedeteinek, és valóban Soros György kottájából játszik.