A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Erős kritika Brüsszel szomszédságából

Belgiumnak választania kell a szociális biztonság és a "nyitott határok" között, a szabályozatlan bevándorlás ugyanis aláásná az ország jóléti rendszerét - emelte ki szerdai véleménycikkében Bart De Wever, a flamand nacionalista Új Flamand Szövetség (N-VA) elnöke.

Elkerülhetetlenül veszélybe sodorná a szociális ellátórendszer működését, ha megnyitnák a határokat mindenki előtt - szögezte le az antwerpeni polgármester a De Morgen című lapban megjelent cikkében. Mint írta, a baloldal az "erkölcsi zsarolás finom formáját" felhasználva olyan migrációs politikát próbál elfogadtatni, amely a jóléti állam leépülését vonná maga után óhatatlanul. "Nem lehet jó ember, aki nem ért velük egyet. És ki akarna rossz ember lenni?" - tette fel a kérdést.
    "A politikusoknak a közérdeket kell szem előtt tartaniuk, nem a saját lelkiismeretüket, akármilyen nehéz is" - közölte Bart De Wever, a legnagyobb belgiumi párt vezetője, rámutatva, hogy a nyugat-európai szociális ellátórendszerhez való hozzáférés nem egyetemes emberi jog.
    Párttársa, Jan Jambon belügyminiszter eközben arról beszélt szerdán, hogy "hosszú távú problémát" jelentenek azok a menekültek és migránsok, akik nem hajlandóak menedékkérelmet benyújtani, inkább illegálisan tartózkodnak az országban.
    "Nem általában a migránsok jelenléte a probléma, hanem mindössze azoké, akik illegálisan akarnak itt tartózkodni" - jelentette ki Jambon annak kapcsán, hogy pár nappal ezelőtt ezrek tüntettek Brüsszelben a főváros egyik parkjában sátortáborozó, papírok nélküli bevándorlókkal szemben tervezett rendőrségi akció ellen.
    Bart De Wever cikkére válaszul Ahmed Laaouej belga szocialista politikus azzal vádolta meg az N-VA-t, hogy támogatottsága növelésének céljából próbálja kiélezni a társadalmi feszültségeket.