A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Rendszerhiba

Ősi ellenségek találkoznak, majd egyezséget kötnek

Közelednek a választások, és a zavarkeltés sokak érdeke. Több éve zajlik a budapesti kamaránál ez a szerencsétlen folyamat, és most hirtelen a média felkapta, újdonságként tálalja – szögezte le Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét a digitális átalakulásról is faggattuk.

Arról cikkeznek, hogy áll a bál – sajnos nem a farsangi – a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál (BKIK), felfokozott a hangulat, és január 29-én ultimátumot adott elnök úr a vetélkedő csoportoknak. Segítsen minket eligazodni, miről van pontosan szó, mi történik a BKIK-nál?
 
– Röviden: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál rendszerhiba áll fenn – s ez nem most jött létre, hanem körülbelül 10 éve. A hiba abból ered, hogy a különböző osztályoknak, csoportoknak, tagozatoknak, önálló a költségvetése, és az adott forrást úgy költik el, hogy más ne szólhasson bele. Egy olyan hallgatólagos megállapodást kötöttek, hogy egyik társaság sem szól bele abba, hogy a másik hogyan gazdálkodik a költségvetésével. Rendszerint felvesznek az egyes csoportok, társaságok, barátok, ismerősöket, és különböző jogcímeken utaznak el külföldre, ami nem igazán illik bele a kamara profiljába. Szükségtelen tanulmányokat készítettnek. Tehát a költség drágul, a bér elfolyik. A megoldást a centralizált átlátható költségvetés jelentené. Akkor lehet tudni, ki mire és mennyit költ. Így működik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarán kívül az összes területi kamara. De a budapesti ebben sajnos kivétel, ahol nagyon kusza a viszonyrendszer, állandóan egyezkednek a csapatok, tagozatok, de nem értékrendi, hanem pénzügyi alapon.
 
Nem az 1-2 évvel ezelőtt leváltott elnökök bosszújáról van szó?
Olvassa végig interjúnkat a legújabb Magyar Fórumban!