A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Kampányhét

Több kampánynyitót tartottak a héten. Vona beszédéről felesleges bármit is mondani. Talán csak azt, hogy nem egyszerű a csicskalét. Saját, belső embere kérdésre úgy nyilatkozott: „Vona halott ember. A döglött macskát simogató pártelnökünk, szürke farkasról álmodott, nemsokára arra ébred, hogy bilibe lóg a keze”. Talányos szófűzés, meglátjuk mire fut ki a dolog. Rossz ómen, hogy Kálmán Olga, bár diadaljelentés készítését követelte tőle Lajos, mégis apatikus hangulatban volt kénytelen zárni azt a beszélgetést, amely során Ceglédi Zoltán vitte a szót. – Vona ezen az enyhe hétvégén az égvilágon senkinek sem mondott semmit, se a választóknak, se a nézőknek, nekem biztosan nem, de még neked sem Olga. Ami pedig a Jobbik fő kampányelemét a béruniót illeti – kontrázott Kreko Péter lesajnáló módon –, az gazdasági és politikai nonszensz, és nem vagyunk olyan ostobák, hogy higgyünk benne. Így értékelte a valóban nagyon lapos, földhözragadt, fölöttébb buta Vona-beszédet a két ellenzéki elemző, amiben szerintünk még rendszer sem volt; egy nagyon egyszerű szerkezet, lassú lejárását követhette, aki egyáltalán kíváncsi volt a Jobbik rendezvényére. Jelentéktelen, érdektelen, unalmas. Ennyike.
Az őrült beszéd, de van benne rendszer a Gyurcsány-beszédről mondható el. Vérben forgó szemek, dagadt nyaki erek, feszült inak és arcizmok, vicsorgó fogak, gonosz tekintet, proletár indulat, pökhendi pénzeszsáköntudat, hatalmi téboly. Patkányforradalmi vízió, tiszta Tanácsköztársaság. Kun Béla lepipálva.