A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Svéd képviselő: Köszönjük, hogy kiáll Európáért!

Köszönetet mondott Orbán Viktornak és Magyarországnak a svéd politikus, „mert ők meg merik és meg tudják tenni, ami jó az országuknak, és ami jó Európának” - írja a Magyar Idők.

A svéd parlamentben mondta el Magyarország védőbeszédét egy képviselő. Többek között kihangsúlyozta, hogy hazánk a történelem folyamán mindvégig végvár volt, amikor Európa védelméről volt szó.
„Ez az ország szimbolizálja a józan észt. Saját kultúrájának és népének megőrzését. Európa határainak védelmét.” – mondta Kent Ekeroth.
Példaként említette a kommunizmus elleni magyar fellépést is, nyilvánvalóan az 1956-os forradalomra utalva. „Most újra mindannyiunkért kiállnak.” – hangsúlyozta a politikus. Ennek kapcsán magyarul a következőket mondta: „Tisztelt Orbán Viktor miniszterelnök úr, köszönöm szépen, hogy kiáll Európáért.”
A képviselő Svédországot a világ legszélsőségesebb demokráciájának nevezte, és a képmutatás magas fokának titulálta, hogy a svéd balliberális politikusok felháborodnak azon, ha az USA, vagy Svédország belpolitikájába akarnak külső erők beavatkozni, de örülnek, ha az Egyesült Államok vagy Soros megpróbálja a magyar választásokat manipulálni.
Az illegális migrációval kapcsolatban is kiállt hazánk mellett: „Szerencsére Magyarország más utat választott, mint a tömeges bevándorlás balliberális útját, amit Nyugat-Európa választott. (…) Önök balliberálisok egy inváziót hívtak meg az országainkba, az országunk megszállását” segítették elő.
A képviselő az európai balliberálisokra célozva hozzátette: „Önök leromboltak egy fél kontinenst. A történelem keményen fog ítélkezni önök felett.”