A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Ne engedjük, hogy leigázzák Magyarországot

Budai Lívia, magánénekesnő, a Pro Cultura Hungarica díj kitüntetettje

Művésznő évtizedekig élt Kanadában. Az ellenzék azt harsogja, nálunk minden rosszabb, mint Nyugaton vagy a tengeren túl. Vegyük például az egészségügyet. Kanadában Kánaán van, és nálunk a „pokol"?
 

–A magyarországi egészségügyi ellátás sokkal jobb, mint a kanadai. Ezt példákkal bizonyítom. Férjem tüdőembóliával a kórház sürgősségi osztályának folyosóján volt egy hétig, mert ugyan a felső szinten voltak üres szobák, de nem volt személyzet. Én pedig csuklótöréssel vártam majdnem 9 órát, hogy egyáltalán fogadjon az orvos. Ezt azért sem gondoltam, mert éppen a kórház számára jótékonysági koncerten átszámolva 40 millió forintos bevételt hoztam. De hiába, így is azt mondták, várjam ki a sorom. A 24. lettem. Mielőtt Kanadából hazatértem Magyarországra, akkor ment nyugdíjba a háziorvosom. Az még szerencsés állapot, mert a kanadaiak 40%-ának egyáltalán nincs háziorvosa. Akinek nincs háziorvosa, egyszerűen kívül reked a rendszeren. A mentőknek kell elvinniük, vagy ha maga megy be valamelyik sürgősségi osztályra, rettenetes állapotban kell bekerülnie a kórházba ahhoz, hogy gyors ellátást kapjon. Különben akár napokat várhat. De akkor is csak azzal az egy problémával foglalkoznak, amivel jelentkezett. Tehát a rendszeres ellenőrzés és megelőzés háziorvos nélkül elképzelhetetlen.
 
Kanadában hányszor fordult elő, hogy az ellenzék nemzetközi szervezeteken jelentette fel akár a tartományi kormányzatot?
Olvassa végig interjúnkat a legújabb Magyar Fórumban!