A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Ne engedjük, hogy leigázzák Magyarországot

Budai Lívia, magánénekesnő, a Pro Cultura Hungarica díj kitüntetettje

Művésznő évtizedekig élt Kanadában. Az ellenzék azt harsogja, nálunk minden rosszabb, mint Nyugaton vagy a tengeren túl. Vegyük például az egészségügyet. Kanadában Kánaán van, és nálunk a „pokol"?
 

–A magyarországi egészségügyi ellátás sokkal jobb, mint a kanadai. Ezt példákkal bizonyítom. Férjem tüdőembóliával a kórház sürgősségi osztályának folyosóján volt egy hétig, mert ugyan a felső szinten voltak üres szobák, de nem volt személyzet. Én pedig csuklótöréssel vártam majdnem 9 órát, hogy egyáltalán fogadjon az orvos. Ezt azért sem gondoltam, mert éppen a kórház számára jótékonysági koncerten átszámolva 40 millió forintos bevételt hoztam. De hiába, így is azt mondták, várjam ki a sorom. A 24. lettem. Mielőtt Kanadából hazatértem Magyarországra, akkor ment nyugdíjba a háziorvosom. Az még szerencsés állapot, mert a kanadaiak 40%-ának egyáltalán nincs háziorvosa. Akinek nincs háziorvosa, egyszerűen kívül reked a rendszeren. A mentőknek kell elvinniük, vagy ha maga megy be valamelyik sürgősségi osztályra, rettenetes állapotban kell bekerülnie a kórházba ahhoz, hogy gyors ellátást kapjon. Különben akár napokat várhat. De akkor is csak azzal az egy problémával foglalkoznak, amivel jelentkezett. Tehát a rendszeres ellenőrzés és megelőzés háziorvos nélkül elképzelhetetlen.
 
Kanadában hányszor fordult elő, hogy az ellenzék nemzetközi szervezeteken jelentette fel akár a tartományi kormányzatot?
Olvassa végig interjúnkat a legújabb Magyar Fórumban!