A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Ezt kell tennünk

csorja

Az elmúlt években sok helyen megfordultam, Egyiptomban, Indonéziában, Grúziában, a Közel-Keleten és E-urópa szinte minden országában. Ezeken az utakon beszéltem olyan emberekkel, akik a saját régiójuk helyzetét kellően magas helyzetből teljesen átlátják és értik.
Ezekre a tapasztalatokra az elmúlt hetekben olyan többletinformációk érkeztek, melyek alapján megalapozottan állítom, hogy egy hatalmas, a világ etnikai eloszlását alapvetően átrajzoló népvándorlás lehetősége valós. Hasonlóra utoljára másfél évezrede volt példa. 
A világ hatalmi térképe napról-napra változik. Azok a jelentős politikai befolyással és gazdasági, pénzügyi erővel rendelkező csoportok, melyek az elmúlt évtizedek világpolitikáját meghatározták, a háttérbe szorulnak. Térvesztésüket érthetően nem akarják elfogadni, és minden erővel azon vannak, hogy az általuk kialakított és ez elmúlt években rendre megbukó értékrendszert, melyet jobb szó híján liberálisnak szoktak nevezni, tovább erőltessék, mindenáron.
Orbán az elsők között értette meg, hogy a rendkívül vegyes és sokszor töredezett hatalmi csoportok, melyek az elmúlt évtizedek nagypolitikáját meghatározzák, menthetetlenül megbuknak.
Hogy végletes önzésből, hülyeségből vagy egyszerűen csak kényszerből, de a kiterjedt hálózaton belül az a vélemény erősödött meg, hogy akár háborúk, polgárháborúk árán is, de egy utolsó nekifutással meg kell próbálni megfordítani a folyamatot. Ők úgy látják, hogy hatalomvesztésük fő forrása, hogy bizonyos politikai erők – például Orbánék – megtalálták az utat az átlag nyugati kultúrkörben felnőtt emberek lelkéhez azzal, hogy betelepülők százmillióival fenyegetnek.
Pedig szerintük a népesedési kérdések csak így oldhatók meg, ráadásul nem érzik, hogy az egyes nemzetállamok feloldódása rossz lenne, sőt kívánatosnak tartják.
A vezetők részéről ez természetesen érdekjátszma, azonban alsóbb szinteken többnyire érzelmi kérdés, és ügyes kampányokkal képesek a megtévesztett embereket rávenni, hogy rájuk szavazzanak, míg azok, akik tudják, hogy miről van szó, egyszerűen nem mennek el szavazni. 
A kelet-európai térség most fontos színtere lett ennek a játszmának. Úgy tűnik, hogy ha Lengyelországtól Szerbiáig kialakul egy egységes politikai tömb, mely megérti az idők szavát és önvédelembe kezd, akkor az a Nyugat államait, elsősorban Németországot is magával húzhatja és a német politika nemzeti alapokra kerülhet. Ez végképp eldöntené a játszma kimenetelét.
A mostani választás tétje tulajdonképpen ez. Ha Orbán nem kényszerül koalícióra valamilyen, a csoport érdekeit szolgáló párttal, akkor a régió stabilitása megmarad. Ha érzik lehetőségét annak, hogy mégis beszivárogjanak a hatalomba, akkor a polgárháborútól, migránsáradattól sem riadnak vissza.
A Fidesz támogatóin belül érzek valami passzivitást. Jobban foglalkoztatják őket a Fidesz körül feldobott és szervezetten, minden nem kormánypárti orgánumon keresztül sulykolt lényegtelen ügyek, mint a valódi kérdések. Ez veszélyes passzivitást eredményez, ennek a vége az, hogy vasárnap nem mennek el szavazni.  
Bármennyire is túlzásnak tűnik, a valóság az, hogy ha Orbánnak nincs legalább ötven százaléka, akkor Magyarország összeomolhat. Egyáltalán nem elképzelhetetlen forgatókönyv, hogy több százezer afrikait, közel-keletit rátolnak a déli határra, de egy Európában kirobbanó polgárháború sem elképzelhetetlen, sőt Németországban – ha megjelenik egy új karizmatikus vezető – még a II. világháború előtti folyamatok is elindulhatnak.
A helyzet véresen komoly, ezért kérem, hogy menjenek el szavazni, és a Fideszre szavazzanak. Ezen túl azt is kérem, hogy próbálják meg rávenni a környezetükben lévő embereket, hogy ugyanezt tegyék. Írjanak nekik személyes hangú levelet, hívják fel őket, lehetőleg vasárnap is, hogy tényleg elmentek-e szavazni.
Ezt a választást az fogja eldönteni, hogy azok, akik alapvetően egyetértenek a kormány politikájával, és akik éppen ezért látják, hogy 2010 óta jelentős fejlődés tapasztalható, csak éppen ezért vagy azért fanyalognak, egyik vagy másik Fideszes politikussal nincsenek kibékülve, vagy csak egyszerűen bedőltek a Fidesz lop mantrának, elmennek-e szavazni.
Ez most nem ésszerűség, nem a jobb és a rosszabb lehetőség közötti választás mérlegelése, mert még egy hithű DK-snak, Jobbikosnak vagy LMP-snek is látnia kell, ha végiggondolja, hogy ha nem nyer a Fidesz, az ország kormányozhatatlanná válik.
A döntés, hogy vasárnap átsétálunk-e a szavazókörbe és behúzzuk-e az x-et a Fideszre, most kizárólag érzelmi kérdés. Az ország érdekeit figyelembe véve nincs más racionális választás.
Ezért kérem, hogy hassanak környezetük érzelmeire, kérjék, akár személyes szívességként is, azaz vegyék rá őket, hogy menjenek el szavazni, és az egyetlen ésszerű választás mellett döntsenek.