A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Határvédelem, egészségügy, béremelés

Märle Tamás

„Kedves Fiatalok! Lehet, hogy most úgy érzitek, tiétek az egész világ, hogy ide nekem az oroszlánt is. És igazatok van. A nagyra törés hiánya maga a középszerűség. És az élet semmire sem jó, ha nem kezd vele valamit az ember. De a ti életetekben is eljön a pillanat, és rá fogtok ébredni, hogy kell egy hely, egy nyelv, egy otthon, ahol az ember az övéi között, biztonságban és szeretetben leélheti az életét. Egy hely, ahová visszatérhettek, ahol megérezhetitek, hogy az élet nem hiábavaló, és a végén sem hullik a semmibe. Hozzáadódik és beépül az ezeréves nagyszerű alkotásba, amit egyszerűen csak hazának, magyar hazának nevezünk. Tisztelt Magyar Fiatalok, most a hazának van szüksége rátok. Harcoljatok velünk, hogy amikor majd nektek lesz szükségetek a hazára, még meglegyen a hazátok” – szólította meg Orbán Viktor a fiatalokat március 15-én, arra biztatva őket, hogy szavazatukkal védjék meg Magyarországot.
Ezzel szemben a Jobbik és kampánykiadványai előszeretettel festik azt a képet, hogy a Fidesz-kormány miatt mennek nyugatra a fiatalok. Illetve azt hangoztatják, hogy a bevándorlásnak nincs köze a választásokhoz, április 8-án „nem a migrációról, hanem az oktatásról, az egészségügyről és a béremelésekről fogunk szavazni”.
Vessünk egy pillantást a nyugati világra, hogy összevethessük vele magunkat. Hol tart most Magyarország a Nyugathoz képest? Kár is tagadni, magasabbak a fizetések, még úgy is, hogy arrafelé a megélhetés is jóval drágább. Több területen fejlettebbek ezek az országok, legyen szó egészségügyről vagy közlekedésről. Viszont azt se felejtsük el, hogy ezek a vidékek biztonságban fejlődhettek, amíg mi tartottuk a hátunkat a töröknek, és akkor, amikor odavetettek minket a Habsburgoknak, majd Szovjetuniónak. Míg mi szenvedtünk, ők gazdagodtak és gyarmatosítottak, de ez most visszájára sül el.
Hiszen mit ér a magasabb életszínvonal és a magasabb fizetés, ha mindennapossá válik a bevándorlók által elkövetett erőszak, ha félelem költözött Nyugat-Európa városaiba? Nem véletlen, hogy egyre többen költöznek haza Magyarországra és egyre többeknek megy el a kedvük attól, hogy a terroristáktól hemzsegő Párizsban, Londonban vagy Berlinben vállaljanak munkát.
A magyar határ védelme egy elengedhetetlen és biztos alap, továbbá komoly fegyvertény a Nyugattal szemben. Az évszázadok során tőlünk elvett fejlődés egy békés, védett országban indulhat csak el, az pedig tény, hogy a fejlődés el is indult az elmúlt években. Hangzatos a Jobbik részéről a bérunió ígérete, csak éppen egyelőre nincs semmi realitása annak, hogy nálunk nyugat-európai szintű fizetéseket kapjanak az emberek. Ugyanakkor a tanároknak, az egészségügyi dolgozóknak vagy a rendőröknek is ez a kormány emelte meg a fizetését. Szintén hangzatos az évtizedek alatt tönkretett, elhanyagolt egészségüggyel támadni a kabinetet, csakhogy pont ez a kormány újított fel számos vidéki kórházat és emelte meg az orvosok fizetését. Mindehhez vegyük hozzá a családok magas fokú támogatását, a 750 ezer új munkahelyet, a rezsicsökkentést vagy a Modern Városok Programban fejlődő városokat (amely program folytatódik, és kiegészül a Modern Falu Programmal). Vagyis a kormányzat munkája alapján joggal bízunk a még eredményesebb, még jobb folytatásban, miközben ellenzéki oldalon a napi nyilatkozatokban sincs következetesség. Hogyan teljesítenének így ezek hatalomra kerülve?
Mindezt végiggondolva egy fiatal azt láthatja, hogy amennyiben Orbán Viktor marad kormányon, úgy egy biztonságos és stabilan fejlődő, a nyugati életszínvonalat mind jobban megközelítő országban élhet és alapíthat családot. Nem lesz akkora fizetése most, mint Németországban, de az élete sokkal kiszámíthatóbb lesz.
Április 8-án nem az egészségügyről, nem a béremelésekről és nem a migrációról szavazunk, hanem mindegyikről. Egytől egyig fontos kérdés, de az elmúlt évek fejlődését csak erős határvédelemmel lehet megőrizni. Márpedig e témában csakis a kormányban bízhatunk, hiszen ők húzták fel a határzárat, mialatt a baloldali pártok a kerítés ellen ágáltak, Vona Gábor pedig egyre-másra az iszlám és a liberálisok felé kacsingatott.