A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Magyarország a szívére és az eszére hallgatott

Széplaky Bálint

2018. április 8-án történelmi jelentőségű szavazás zajlott le Magyarországon. Hazánk a fejlődés útján halad 2010 óta, ezt az egész ország érezheti, tapasztalhatja. Az ellenzéki média által felfestett diktatúra hazug képe, a baloldaliak semmitmondó, mégis hangzatos ígérgetései, a köpönyegforgató, szélkakas politikai magatartás és a teljes ellenzéki összeborulás víziója miatt azonban izgalmasnak ígérkezett a választások éjszakája. Habár a Fidesz–KDNP 2010 óta a választók bizalmára újra és újra rászolgál, nem lehetett még előre győzelmet kiáltani. A Bálna előtti téren mi is részt vettünk az eredményvárón, érdeklődve a választópolgárok véleménye felől.

Végül egy Ausztráliában élő geológus-kutató hölggyel beszélgettünk, aki a világ egyik legkiválóbb egyetemén, a canberrai egyetemen végez tudományos munkát, és az elektromágneses terekkel foglalkozik. A középkorú, nagy tudású hölgy egyre többet jár haza. Azt mondta, hogy a kinti, fejlett világban 40 év alatt nem tudott olyan barátságokat kötni, mint itt néhány hónap vagy akár egy-egy őszinte beszélgetés alatt. Ezt meg kell őriznünk. A rendkívüli intelligenciával rendelkező hölggyel elképesztően érdekes beszélgetést folytattunk a világ működését értelmező kérdésekről. Mivel Ausztráliában élt, nemigen szavazott ez elmúlt 28 évben, de most igazán fontosnak tartotta, hogy ő is a Fideszt támogassa. Azt mondja, a világ egy pénzpiramisra épül, amelyet a globalista elit irányít. A pénzpiramis célja egy globalizáló leegyszerűsítés, és eltörlése mindannak, ami természetes. A pénzt szervetlen kristályhoz hasonlította, melynek csak mennyisége van, ezzel szemben az emberi kapcsolatoknak minősége. Az egymáshoz való őszinte kapcsolódás és a kulturális sokszínűség szimbóluma a tulipán. Úgy véli, Magyarországnak olyan kormánya van, és továbbra is ilyenre van szüksége, ami a természetközelséget, az emberi kapcsolatok minőségét, a közösségeket és a természetest tudja szolgálni. Valami ősi bölcsesség áradt szavaiból, amit valószínűleg részben az ausztráliai őslakosoktól hozott, akikkel sok időt töltött együtt. A földön a legrégebbi kultúra az övék, ahol még az együttműködés és a közös öröm megélését nem váltották fel az egyéni, individualista törekvések, melyek kezdik a nyugati világot teljesen eldeformálni.
A hölgy egyébként magyar iskolát, rádiót, óvodát, cserkészcsapatot vezetett és ugyan a KCSP és PSP programok óta keveset van a távoli kontinensen és ő maga nem volt mentor, nagyon jó ötletnek tartja a nemzetpolitikai kezdeményezést és nagyon sok jót hallott már mind a programról, mind az ösztöndíjasok munkájáról.

Hogyan értékelték híres közéleti személyiségek a választásokat? MIt mondtak a fideszes fiatalok Csurka Istvánról? Olvassa el a legújabb Magyar Fórumban!