A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Ausztriából és Lengyelországból osztották ki az ellenzéket

Megalapozottnak minősítette a Soros György elleni magyarországi kampányt a Die Presse című osztrák napilapnak adott interjúban Johann Gudenus, a kormányban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) frakcióvezetője. A Sieci című lengyel konzervatív hetilap a választásokat követő budapesti tüntetésekkel, a Jutarnji List című horvát napilap pedig Orbán Viktor politikai irányvonalával kapcsolatban kommentálta hétfőn a magyarországi eseményeket.

Johann Gudenus Die Pressében kifejtett véleménye szerint "megalapozottak azok a szóbeszédek", amelyek szerint Soros György magyar származású amerikai milliárdos illegális bevándorlókkal akarja elárasztani Európát - ahogy azt a magyarországi választási kampányban Orbán Viktor miniszterelnök állította.
    A lapban szombaton megjelent interjúban Gudenus meggyőződését fejezte ki, hogy Soros óriási tőkehatalmával igyekezett mindenféle fordulatot finanszírozni Kelet-Európában. Olyan nem kormányzati szervezeteket támogatott, amelyek felelősek abban, hogy tömegesen érkeznek bevándorlók Európába. Arra az újságírói kérdésre, hogy tudja -e valamivel bizonyítani ezeket az állításokat, a radikális jobboldali FPÖ politikusa csak annyit felelt: szerinte "megalapozott, egyre erősödő híresztelésekről van szó".
    "Nem gondolom, hogy az Európába irányuló tömeges migráció mértéke véletlen jelenség lenne. És ebben Soros az egyik lehetséges szereplő" - jelentette ki. Arra a felvetésre, hogy ez inkább egy összeesküvés-elmélet, az osztrák politikus azt mondta: az ellenkező véleményeket nem kell feltétlenül összeesküvés-elméleteknek tekinteni.
    Martin Engelberg, a nagyobbik kormánypárt, az Osztrák Néppárt (ÖVP) képviselője vasárnap a Facebookon azt írta: Johann Gudenus véleménye a magyarországi Soros-ellenes kampányról "nincs összhangban az osztrák kormány álláspontjával" - jelentette az APA osztrák hírügynökség hétfőn. Othmar Karas, az ÖVP európai parlamenti képviselője a Kurier am Sonntag szerint a Gudenus-interjúval kapcsolatban kijelentette: ez egy "újabb hihetetlen és botrányos kisiklás". "Egy felelősségteljes és komoly osztrák külpolitikában az olyan Orbán-féle eszközöknek mint a bűnbakkeresés és a kitalált ellenségképek, nincs semmiféle keresnivalójuk" - szögezte le Karas.
    Grzegorz Górny, a Sieci című lengyel konzervatív hetilap kommentátora hétfőn az április 14-i budapesti tüntetésről azt írta: annak a frusztrációnak a levezetése volt, amely a fővárosi, többségben ellenzéki választókban keletkezett a választási eredmény nyomán.
    "A Budapest belvárosában élő értelmiség köreiben uralkodó hangulatok teljességgel eltérnek a társadalom hangulataitól" - jegyzi meg a szerző, szembeállítva a budapesti és az országos választási eredményeket. Szerinte a választásokon az ellenzék "teljesen tanácstalannak bizonyult, képtelennek akármilyen versengésre a Fidesszel szemben". "El lehet képzelni, mennyire dühös a fővárosi elit egy része, amely abban reménykedett, hogy nyolc év után el lehet távolítani a gyűlölt Orbánt az ország vezetéséből" - áll a cikkben.