A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az igazságügyi miniszter szerint kettős mércével mér Brüsszel

Portré: Trócsányi László, Igazságügyi Miniszter

Nős, három gyermeke van.

A  magyar kormánynak kemény vitái is vannak, többek között az Európai Unióval. Mi egy olyan Európai Unióhoz akartunk csatlakozni, ahol van véleményünk, és azt ütköztetni tudjuk másokkal, és ahol azt mondjuk, hogy nem lehet minket lenézni.  A migráció komoly kihívás elé állítja Európát, amellyel kapcsolatban háromféle nézet és megoldás létezik. Az első nézet szerint a migráció rendkívül pozitív dolog, amelyet támogatni és ösztönözni kell. A második, azaz a brüsszeli megoldás értelmében a migráció megállíthatatlan, ezért adminisztratív és technikai eszközökkel kell kezelni, ezt a célt szolgálja a kvóta, vagy a relokáció rendszere. Ehhez képest a magyar kormány egyértelmű és határozott álláspontja a biztonságra helyezi a hangsúlyt, szolidaritásról pedig csakis a biztonság mellett lehet beszélni. Az Orbán-kormánynak megvan a maga reputációja, az érveit megvitatják és komolyan veszik. Nem mindegy, hogy ki van kormányon: olyan miniszterelnöke van-e az országnak, akire odafigyelnek és hajlandóak vitába szállni vele, akinek van pozíciója. Úgy gondolom, a viták még sok téren folytatódni fognak.
Tudjon meg mindent Trócsányi Lászlóról a legújabb Magyar Fórumban!