A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Pofánverés

Czyla

A Komárom-Esztergom megyei Ács polgármestere vonatkozásában ez a harmadvonalbelizés mondjuk eufemizmus, magyarul szépítés. Mert eleddig úgy tájékoztatott bennünket a Hír TV-ben Olga, az ATV-ben Egon, hogy az ellenzék krémjének megtestesítője a Momentum, nem más, mint a jövő záloga.
Mi már Fegyőrrel kapcsolatban is erős túlzásnak véltük nevezettek megállapításait úgy a pártról, mint a tagjairól, amikor azután volt szerencsénk saját szemünkkel látni, fülünkkel hallani Lakatos Bélát, a Momentum képviselőjelöltjét, részint amint az Országgyűlés előtt a Kossuth téren hullott a kapanyél a szájából, részint amint körbenyaldosta előbbi teljesítménye okán Egon az ATV-ben és Olga a Hír TV-ben, erős kétségeink támadtak.
De gustibus non est disputandum, ízlésről nem nyitnánk vitát, hanem L. Béla is megbukott a Komárom-Esztergom megyei képviselőválasztáson pont, mint annak idején a Rottenbiller utcai talpfafelszedő a fővárosban. Bár a Pesti Srácok hangfelvételéről nem derült ki, hogy a kudarc vagy az alantas alaptermészete hozta elő belőle az állatot, mindegy is, lényeg a hirtelen haragja. Ami miatt lemondott, azután lehiggadt. Nem az a kérdés, hogy hergelt vagy higgadt állapotában bírt a helyi általános iskola tanárának tanítványai jelenlétében kilátásba helyezni egy pofánverést, valamint Ács városának lakosaival közölni, hogy begyöpösödött, buta falusi parasztok, elmehetnek a picsába, továbbá örülhetnek, ha nem vágja el a torkukat, helyette csupán egy vizes palackkal nyomja fejbe a testületi ülésen vele egyet nem értőt. Hanem hogy mégis hogyan merte?
Lakatos Béla amúgy cigány. Jó ideje a kormány ellen agitál, s mint ilyen, a magát politikacsinálónak képzelő ellenzéki sajtó kedvence. Ettől rögzült benne az, hogy neki mindent szabad. Most városvezető, de volt már iskolaigazgató is. És most kapaszkodjanak meg. Tudják, mit mond ez a minősíthetetlen Momentumos Béla, hogy mi ütötte őt sajnos nem fejbe, hanem szíven? A Fidesz elhibázott oktatáspolitikája, amellyel a hátrányos helyzetű gyermekeket letaszította a mélybe.
Le, egészen Lakatos Béla nívójára. Amennyiben igaz, hogy iskolaigazgató lehetett. Persze nagyon fáj Lakatosnak a menekültekkel való hajmeresztő bánásmód is. Egyébként azt mondja, hogy iskolaigazgatóként kialakított egy olyan intézményi modellt, amely eredményesen működik a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáért úgy, hogy közben a tehetségek is fejlődnek. Bizony ám. A kormány azonban rá se bagózott. Pedig aki egyszer Lakatos Béla intézményi modelljébe belekóstolhatott volna! Akár nyolc napon túli vagy inneni sérüléssel úszta volna is meg, megemlegethette volna, míg él. A temérdek cigány szakember és értelmiségi tömeg előtt, aki mind ott tenyészik a kifinomult szókészletű, igazán cizellált megjelenésű Lakatos Béla közvetlen környezetében, ezt a kormányt már tovább fel nem vállalhatta, azért lett momentumos. Érthető, nem?