A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Pofánverés

Czyla

A Komárom-Esztergom megyei Ács polgármestere vonatkozásában ez a harmadvonalbelizés mondjuk eufemizmus, magyarul szépítés. Mert eleddig úgy tájékoztatott bennünket a Hír TV-ben Olga, az ATV-ben Egon, hogy az ellenzék krémjének megtestesítője a Momentum, nem más, mint a jövő záloga.
Mi már Fegyőrrel kapcsolatban is erős túlzásnak véltük nevezettek megállapításait úgy a pártról, mint a tagjairól, amikor azután volt szerencsénk saját szemünkkel látni, fülünkkel hallani Lakatos Bélát, a Momentum képviselőjelöltjét, részint amint az Országgyűlés előtt a Kossuth téren hullott a kapanyél a szájából, részint amint körbenyaldosta előbbi teljesítménye okán Egon az ATV-ben és Olga a Hír TV-ben, erős kétségeink támadtak.
De gustibus non est disputandum, ízlésről nem nyitnánk vitát, hanem L. Béla is megbukott a Komárom-Esztergom megyei képviselőválasztáson pont, mint annak idején a Rottenbiller utcai talpfafelszedő a fővárosban. Bár a Pesti Srácok hangfelvételéről nem derült ki, hogy a kudarc vagy az alantas alaptermészete hozta elő belőle az állatot, mindegy is, lényeg a hirtelen haragja. Ami miatt lemondott, azután lehiggadt. Nem az a kérdés, hogy hergelt vagy higgadt állapotában bírt a helyi általános iskola tanárának tanítványai jelenlétében kilátásba helyezni egy pofánverést, valamint Ács városának lakosaival közölni, hogy begyöpösödött, buta falusi parasztok, elmehetnek a picsába, továbbá örülhetnek, ha nem vágja el a torkukat, helyette csupán egy vizes palackkal nyomja fejbe a testületi ülésen vele egyet nem értőt. Hanem hogy mégis hogyan merte?
Lakatos Béla amúgy cigány. Jó ideje a kormány ellen agitál, s mint ilyen, a magát politikacsinálónak képzelő ellenzéki sajtó kedvence. Ettől rögzült benne az, hogy neki mindent szabad. Most városvezető, de volt már iskolaigazgató is. És most kapaszkodjanak meg. Tudják, mit mond ez a minősíthetetlen Momentumos Béla, hogy mi ütötte őt sajnos nem fejbe, hanem szíven? A Fidesz elhibázott oktatáspolitikája, amellyel a hátrányos helyzetű gyermekeket letaszította a mélybe.
Le, egészen Lakatos Béla nívójára. Amennyiben igaz, hogy iskolaigazgató lehetett. Persze nagyon fáj Lakatosnak a menekültekkel való hajmeresztő bánásmód is. Egyébként azt mondja, hogy iskolaigazgatóként kialakított egy olyan intézményi modellt, amely eredményesen működik a hátrányos helyzetűek felzárkóztatásáért úgy, hogy közben a tehetségek is fejlődnek. Bizony ám. A kormány azonban rá se bagózott. Pedig aki egyszer Lakatos Béla intézményi modelljébe belekóstolhatott volna! Akár nyolc napon túli vagy inneni sérüléssel úszta volna is meg, megemlegethette volna, míg él. A temérdek cigány szakember és értelmiségi tömeg előtt, aki mind ott tenyészik a kifinomult szókészletű, igazán cizellált megjelenésű Lakatos Béla közvetlen környezetében, ezt a kormányt már tovább fel nem vállalhatta, azért lett momentumos. Érthető, nem?