A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Putri stílus

czyla

Csak néztem vasárnap este a Simicska tévéjében Puzsér Róberttel szemben ülő Lendvai Ildikót. Lerítt róla, hogy nagyon vágyik vissza a hatalomba, egyetlen, egyre távolodó reménye, hogy talán majd a leendő elnök, Kunhalmi Ágnes tanácsadó testületében helyet kap. Mohóságában bevállalta még a Puzsérral való fellépést is. Nem kellett volna. Ildikó fizikailag ugyan tovább él és virul, ország-világ elé léphet, pontosabban ülhet továbbra is a liberálbolsi tévéstúdiók vendégeként. A baj (persze nem a mi bajunk), hogy ezt a kelleténél gyakrabban teszi. Mivel sok beszédnek sok az alja, egyre többet hibázik az MSZP legjobban kozmetikázott, válogatottan drága ruhakölteményekben pompázó öreg hölgye, és most megtörtént, hogy Puzsér közreműködésével politikai-erkölcsi gyászjelentését is megalkották. Puzsért értem, ő a Jobbikot tolja. És Ildikó, csak nem?
Eszembe jutott Istenben megboldogult Horváth Balázs barátunk, a belügyminiszter, milyen jókat kacagtunk rajta Edericsen, mikor előadta Ildikó egyik-másik nem publikus megnyilvánulását. Persze az annak idején szórakoztató stílusúnak mutatkozó hölgy politikai előéletétől el nem tekintettünk, mert tudtuk, cenzor volt ő a javából, csak a liberálbolsik kezéből evő médiában keletkezett róla sokakban az a látszat, hogy olyan, mint más rendesnek mondható ember. Egyébként nyugdíjas békepaptól hallottam, hogy hiszen a Teremtő a világot nem is azért alkotta, hogy a jók boldoguljanak benne, hanem hogy a rosszak jóvá legyenek. Ezt a jóvá válást mi magyarok eddigi, evilági életünkben meg nem értük, jóllehet Ildikó eszmetársai, a különös vágású emberek nem ma kezdték a szakmát. Először ’19-ben, majd ’45-ben, ’56 után és 1994-ben is túlsúlyba kerültek és túl hosszú ideig működtek a magyarság rovására. Végül Gyurcsánnyal és mögötte az Apró családdal telt be a pohár. El kellett jönnie tehát 2010-nek és vele a revelációnak. Mert több mint elegen nem törődtünk abba bele, hogy maradjon a régiben a „bús magyar élet”. Előbb volt a nép szélesebb körében a felismerés, azt követte a kinyilatkoztatás, ahogyan az áprilisi országgyűlési választásokon elzavarta a liberálbolsikat. Immár harmadszor. Ez az egész nemzetnek jelentős sikere, de a liberális globalistát a hajthatatlan nemzetgyűlölete, a bolsit a hajlíthatatlan internacionalizmusa, végtelen erőszakossága és éppen ez a siker nem hagyja a vereségbe belenyugodni. Bár lehetne hasznos ellenzéki, de helyosztó akar lenni. Viszont helyosztó akarnokból a kelleténél több van az ő oldalukon.
Ami azt illeti, rafináltabbnak gondoltam Ildikót annál, hogy bár nem kimondva, a krétai Epimenidész „Minden krétai hazudik” kijelentésével próbálja a Gyurcsány-Bajnai rezsimet és persze önmagát azzal a kétségtelen ténnyel mentegetni, hogy minden bolsi hazudik. Azért igazságbeszéd, mert az őszödi szemkilövető természetszerűleg akkor is hazudott, amikor a négy évig nem kormányoztunk, hanem hazudtunk szöveget elmondta?
Puzsér a Forradalom 50. évfordulójára rendezett szemkilövetéseket és a Gyurcsány által elrendelt véres terrort is bejátszotta, amire Ildikó azt mondta: de mi betiltottuk a gumilövedék használatát, ami most újra megengedett. Erre még a nem különösebben kényes gyomrú Puzsér alatt is megcsikordult a raklapra állított sztalinbarokk fotel lába. Azonkívül, ha emlékezetem nem csal, éppen Ildikó, a volt pártelnök és az ő „értelmiségi körének” tagjai nevezték a gyurcsányi felszólalást igazságbeszédnek.
Most akkor mi van? Most az van, hogy nincs komolyan vehető ember, aki azt akarja, hogy ez a putri stílus a Jobbikkal megtámasztva újra rátelepedjen a mindennapjainkra. Persze a lelketlen Jobbik Vona-szárnyát nem számítva. De ugye az nem a „komolyan vehető ember” kategória.
Paradox, de most önnön szája által halálozott el Lendvai Ildikó, azzal hogy meg akarta magyarázni a megmagyarázhatatlant: miért kell és lehet az MSZP-t tönkreverető, őszödi rémként számon tartott szemkilövetővel összebútorozni. A hétvégére beharangozott elnökválasztásnak ugyanis az a tétje. Vele vagy nélküle hazudni mindhalálig, putri stílusban.