A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Hiteltelenné vált a Jobbik

Annak a Miklós Árpádnak a szavai ezek, aki részt vett a 23-ai zászlóbontáson, aki még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés jobbikos frakcióvezetője, s aki bár csalódott a párt vezetésében, de nem lép ki a Jobbikból, amíg lát esélyt annak megmentésére.

A Hiradónak azt nyilatkozta, hogy egy percig sem hitt abban, hogy ezzel a változással, a néppártosodással nyerni lehet. Vona több évvel ezelőtt hirdetette meg a néppártosodási folyamatot. Miért nem hagyta el akkor a Jobbikot?
 
–Nem a néppártosdodás volt a legnagyobb baj, hanem, hogy előbb jött a „boldog Hanukát”, majd az alaptörvény módosításának elutasítása, és a Spinoza-házas megjelenés. Mirkóczki Ádám azon mondata, miszerint „az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz” – teljesen felháborított. Matematika-fizika szakos tanár vagyok, és a matematika a logikus gondolkodás tudománya, ezért azt mondtam, ha ezzel a Vona-féle politizálással nyerni lehet, akkor visszaadom a diplomámat.
 
Nem válaszolt a kérdésemre. Egy logikusan gondolkodó ember miért marad bent egy ilyen pártban?
Olvassa végig interjúnkat és a zászlóbontásról készült riportunkat a legújabb Magyar Fórumban!