A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Végzetes Taktika

czyla

Az egymásból kiváló, önmaguk kárára szaporodó pártok jelentéktelen politikusait nem szűnő erővel ostorozzák a balliberális elemzők. Állítják, csak azért fogadkoznak az időközi választásokat sorozatban vesztő tapasztalatlan „civilek” mögé bebújók, hogy ne az elmúlt nyolc év bukásairól kelljen számot adniuk. Ezek az ellenzéki politikusok képtelenek társadalmi-politikai alternatívát felvázolni, ezzel szemben a „hiperaktív helyezkedés” technikájában jeleskednek. Az ötlettelenek, a későn kapcsolók, a politikailag is tehetségtelenek most már elkezdték megszeretni a kerítést is, sőt Tusványoson akarják felvenni a kapcsolatot a határon túli magyarokkal. Nem tartják már elvi kérdésnek a Soros civiljei melletti kiállást sem. A képviselői fizetések emelését is megszavazták, és miközben eljátsszák a mártír szerepét, még hazudnak is, hogy kizárólag a kormányzati zsarolás hatására lesznek kénytelenek több fizetést kapni. Összegezve a liberális elemzői ítéletet: az ellenzéki politikusok totális alkalmatlansága miatt torkollt drámai végjátékba az un. ellenzéki összefogás taktikai szavazásának terve, azóta az ellenzék önmeghatározási, tartalmi, szervezeti és személyi problémákkal küzd. Érthetetlen, hogy ebben a „széttaposott állapotban” is ugyanazok ugyanazt ugyanúgy csinálják, az áprilisi fiaskó óta és azon csodálkoznak, hogy az eredmény is ugyanaz. Az elemzők ugyanakkor nem sietnek elismerni, hogy az önmagát szétszabdaló MSZP-t újra egységes tömbbé varázsolni akarók vállalkozása már a kezdet kezdetén önellentmondásba került.
Heiko Kretschmer német kampányguru egészen mást mond. Igaz ő is csak utólag mondta meg a „tutit”: bevallotta, abban reménykedtek, hogy majd jön az unió, és az segíti őket felülkerekedni a magyar nép akaratán. A liberális elemzők előtt titokban maradt volna, hogy 2018. januárban szerződtette őt az MSZP ? (hogy a gyakorlatban ki fizette a tanácsadót nem tudni). A „gerinces német úr” akkor azzal etette az ellenzéket, hogy a kormányzó pártok pozíciója labilis, ne higgyenek a számoknak. Azon pedig ne csodálkozzon senki, hogy a katasztrofális áprilisi választási vereség után is maradtak ötletei. Most azon erősködik, majd 2022-ben jobb alaphelyzetből indulnak neki a meccsnek. Azt mondja az ő végső célja az alapok lefektetése volt, ami momentán nem sikerült, ám csüggedésre semmi ok, mert sikerült az MSZP-ét végleg kifektetni. Lefektetés vagy kifektetés nem mindegy, ezekkel a furcsa magyar igekötőkkel különben sem kell bíbelődnie annak, aki még 2018-ban is a szép idegeneket akarja behívni a magyarok ellen. Jó is az ilyen kampányguru, mint a magyar nemzet fizetett házi ellensége, aki még ki is beszéli a megbízóit. A guru, mint mondja magáról, szinte hibátlan, viszont a hülye ellenzéki pártok, azok, akik a győzelemben bíztak, nahát azokon aztán nem kell csodálkozni, hogy elbuktak. Hát nem voltak hajlandóak megállapodni egymással, nehogy a másiknak jussanak a zsírosabb falatok! A kampányguru tanácsadás címén folyamatosan erőszakolta az ellenzéki pártokat, és mi történt? Az ellenzék hibás eredményvárása azután „Végzetes Taktikát” szült. Most itt van nekik a „Végzetes Taktika” nevű torzszülött. A kampányguru tanácsára a kis Végzetes Taktikát Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes vadházastársak nevelgessék csak egészen 2022-ig. Legalább elfoglalják magukat. Annyit még elárult a guru, hogy a Párbeszéd a lényeg, az, hogy 2019-ben lépjen a korábbinál lényegesen nagyobbat előre, a célja felé, mert most már azt is látja, hogy a 2018-as kampány során tévedésen alapult az MSZP vezető szerepe, ma már ez felejtős. Újabban a főpolgármesteri pozíciót gondolja ugródeszkának, és aki majd azon pattog, mint kecskeszar a pallón, nos az lesz Orbán kihívója. Persze ehhez elengedhetetlen a liberális európai erők és Soros civil szervezeteinek anyagi támogatása plusz az ellenzéki pártok új fórumainak létrehozása, a meglévők fenntartása. A kampányguru ugyan megbukott de maradt és közreadta választási téziseit, amiben ott áll fehéren feketén, hogy mivel Orbán Viktor az európai nemzetek jelképévé vált az elmúlt években, ezért az EU sürgősen szerezzen be egy szélfogót, amivel Orbán Viktor vitorlájából kifogja a szelet. Orbán szimbólummá vált, ezért Európa érdeke, hogy bukása is jelképpé váljon. Kutya legyen a nevem, ha nem Sztalin elvtárs demokráciáján alapulnak a guru úr tézisei.
 
***
 
Egy közösség mikorra kitermi dogmái összes erejét, új szükségek, új lelki formák állnak elő. A közösség elvénül. Mi Szabó Dezső Gellérthegyen papírra vetett örökbecsű soraiban találtuk meg a magyarázatot az időközi választások ellenzéki kudarcaira. Szükségképpen jött rájuk a nagy összeomlás. Mert szerencsénkre a Fidesz a beképzelt liberális elittel való bratyizás helyett, hosszú évek kemény munkájával új szavazóbázist nyert meg magának a középosztály mellé. Annak ellenére, hogy a kormányzópárt az áprilisi választáson nagyon magas részvétel mellett bő többséget szerzett az országos listán, és megnyerte az egyéni kerületeket jelentős fölénnyel, néhány darab kivételével, a parlamentben pedig a helyek kétharmadát, harmadszor is, nem állt meg. Orbán Viktor fáradhatatlanul járta az országot, közben fogadta a külföldi vendégeket, eleget tett a meghívásoknak, az ország szuverenitásának érdekében bajvívott Brüsszelben a bizottsággal, motorja volt a V4-eknek, dolgozott. Látástól vakulásig. Ezidő alatt a liberábolsi politikus viszont, ahogy abszolválta az előző éjszaka kendermámorát, a legendásan rosszindulatú és kiábrándító szellemű arcok közé beült minden stúdióba, ahol szerkesztő és elemző, kisminkelve, kipihenve gajdolt, és ócsárolta azt, aki megállás nélkül dolgozott. Hogy nem olyan szép sima már az arca, meg bő a nadrág, szűk a zakó vagy fordítva, ezek a világot rengető kérdések mind előkerültek, fűt fát összehordtak csak azt nem fogták még fel, hogy ellentétben velük, a kormánypártnak köze van a magyar választóhoz. Ezért azután azt a közel hárommillió embert Orbán Viktortól elvenni ők nem tudják.