A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Festményen örökítették meg Trumpot

A Fehér Ház egyik festményén Donald Trump elnök látható egykori tekintélyes republikánus elnökök között - derítette ki az amerikai Time magazin legfrissebb számában.

A festményre a vasárnap este a CBS televízióban sugárzott Trump-interjú idején figyeltek fel újságírók, és kiderítették, hogy valóban Donald Trump látható rajta.
    Az Egyesült Államok elnökét a festő olyan tekintélyes republikánus elnökök körében ábrázolta, mint például Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Dwight Eisenhower, Richard Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan, George H.  W. Bush. 
    A Time magazin megírta, hogy a képet Andy Thomas, Missouriban  élő művész festette. A lap munkatársai felhívták telefonon Thomast, aki meglepetéssel értesült arról, hogy műve a Fehér Házban van. Elmondta, hogy Donald Trump kérte fel őt a festmény elkészítésére. "Lényegében azt mondta, hogy a róla készült portrék többségét nem igazán szereti, és igaza is van. Nehéz megfesteni őt" - fogalmazott a művész a Time magazinnak.     A festő, arról nem tudott, hogy alkotása hogyan került a Fehér Házba. A lap szerint Darrell Issa, kaliforniai republikánus képviselő ajándékozta Donald Trumpnak. 
    A művész egyébként megfestette ennek a képnek a demokrata párti "változatát" is: azt a festményt, amelyen az előző, demokrata párti elnök, Barack Obama látható demokrata párti elődjei - köztük Harry Truman, Lyndon B. Johnson, Jimmy Carter  és Bill Clinton - társaságában.