A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Hazánk legmodernebb higiéniai papírgyára épült Dunaföldváron

2018 első félévében 3113 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon

Ahhoz, hogy Magyarország fel tudjon zárkózni a legfejlettebb uniós országokhoz, versenyképességi fordulatra, a hatékonyság, a termelékenység növelésére van szükség – jelentette ki Varga Mihály a Vajda-Papír Kft. új gyártó- és feldolgozóüzemének átadó ünnepségén –áll a Pénzügyminisztériumnak november 9-én szerkesztőségünkhöz küldött közleményében.
 
A pénzügyminiszter kiemelte: az ezt a célt szolgáló kormányzati intézkedések egyike a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program, amelynek keretében 130 milliárd forint értékű fejlesztés jön létre Magyarországon. A dunaföldvári cég több mint 14 milliárdos beruházást valósított meg.
 
A tárcavezető ismertette, hogy a programnak köszönhetően eddig több mint 52 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással tudott hozzájárulni a kormány a Magyarországon működő vállalatok fejlesztéséhez és több mint 2.000 új munkahely jön létre az országban. A magyar gazdaság jó eredményei a hatékonyan működő nagyvállalatoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak is köszönhető – tette hozzá Varga Mihály kiemelve, hogy a legfrissebb adatok szerint 2018. második negyedévében éves összevetésben 4,9%-kal nőtt a gazdaság, ami az egyik legmagasabb ma az Európai Unióban.
 
A miniszter megjegyezte, hogy a következő időszakban is bővüléssel számolhatunk, amit egyebek mellett az otthonteremtési program, az emelkedő bérek, a növekvő belső fogyasztás, az uniós források megfelelő felhasználása, valamint az ipar teljesítményének javulása is támogat. A beruházási adatok is ezt támasztják alá, mivel 2018 első félévében összesen 3113 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon. Varga Mihály elmondta, hogy a Vajda-Papír egy kis családi cégből, mára a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb higiéniai alappapír gyártó vállalata lett. A cég beruházását a magyar kormány 4,5 milliárd forinttal támogatta – tette hozzá.
 
Szerk.