A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Trump értékeli a szerb vezetést

Szerinte a Szerbia és Koszovó között megállapodás csak egy karnyújtásnyira van

"Nagyon nagy kár lenne elszalasztani ezt az egyedülálló alkalmat a béke, a biztonság és a gazdaság növeléséhez”, írta levelében Trump, aki a megállapodás mielőbbi elérésére sürgeti a feleket és arra, hogy tartózkodjanak az olyan tettektől, amelyek megnehezítenék a megállapodás elérését.

Donald Trump amerikai elnök levelet intézett Aleksandar Vučić szerb elnökhöz, amelyben kihangsúlyozza, hogy nem szabad elszalasztani az egyedülálló alkalmat a koszovói megoldás elérésére.
 
A december 14-én keltezett levél szerint az USA értékeli Vučić vezetését, főként a koszovói kapcsolatok teljes normalizálása iránti törekvéseit.
 
„Tekintettel arra, hogy a koszovói megállapodás elérésének végső fázisába értek, amely meghozza majd a régóta várt békét a régió számára, arra biztatom Önt, hogy használja ki ezt a pillanatot, és politikai vezetésével járuljon hozzá a döntés meghozatalához, amely mindkét ország érdekeit kielégíti. Nagyon nagy kár lenne elszalasztani ezt az egyedülálló alkalmat a béke, a biztonság és a gazdaság növeléséhez”, írta levelében Trump, aki a megállapodás mielőbbi elérésére sürgeti a feleket és arra, hogy tartózkodjanak az olyan tettektől, amelyek megnehezítenék a megállapodás elérését.
 
Trump szerint a Szerbia és Koszovó között megállapodás csak egy karnyújtásnyira van.
 
Az amerikai elnök egyébként hasonló levelet intézett Hashim Thaci koszovói elnökhöz is.
 
Vučić szerint Trump leveléből három dolog válik világossá, ezek közül az egyik az, hogy az USA érdekelt a koszovói probléma kompromisszumos megoldásában.
 
(B92, Tanjug)