A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

A Víz Világtalálkozó fő témája a vízválság megelőzése

Megtartotta alakuló ülését a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 Tárcaközi Bizottsága

Az illetékes minisztériumok, szakmai szervezetek és oktatási intézmények részvételével 2019. február 6-án megtartotta alakuló ülését a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019-et előkészítő Tárcaközi Bizottság.
 
Mint ismert, a magyar kormány szervezésében és Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett 2013 és 2016 után Magyarország újabb Víz Világtalálkozót szervez annak érdekében, hogy tevőlegesen is hozzájáruljon a globális vízpolitikai folyamatok alakításához. Az eseményre 2019. október 15-17. között kerül sor Budapesten, amelyre az előkészítéséért és lebonyolításért felelős Külgazdasági és Külügyminisztérium a 2016-os eseményen részt vett 2000 főt meghaladó résztvevői létszámot vár a világ számos országából.
 
Az eseményt előkészítő Tárcaközi Bizottság elnöke, Joó István helyettes államtitkár ismertette, hogy a Világtalálkozó fő témája és egyben mottója a vízválság megelőzése („Preventing water crises”) és elkerülése, amely a „sok víz – kevés víz – szennyezett víz” hármasa köré épít.
 
A 2013-os és 2016-es Világtalálkozókhoz hasonlóan, ez alkalommal is megrendezésre kerül társeseményként a vízipari szakkiállítás (EXPO), amelyen bemutatkozhatnak a legkorszerűbb ivó-és szennyvízkezelési, valamint a fenntartható, innovatív és környezetbarát vízellátási és a vízgazdálkodási megoldások.
 
(KKM közleménye alapján)