A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

A szoci csúcsjelölt a személyre szabott jogalkotás előnyét élvezi

Timmermans 44 millió forintnak megfelelő javadalmazás mellett népszerűsíti a bevándorláspárti listát

Személyre szabott jogalkotás eredménynek nevezte a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke "úgy játssza el az európai uniós főtisztviselő szerepét", hogy a bevándorláspárti szocialista lista vezetője.
Gulyás Gergely február 8-ai, budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott arra is: Timmermans mintegy 44 millió forintnak megfelelő javadalmazás mellett tudja a bevándorláspárti listát népszerűsíteni. Ez eddig megengedhetetlen volt az Európai Unióban - mutatott rá.

Mindezt kettős mércének nevezte, mert, ahogy elmondta, ha valaki a magyar európai parlamenti delegáció titkárságát vezeti és a Fidesz listájának 45. helyén szerepel, fel kell függesztenie munkáját és nem kap fizetést.
 
Timmermans ugyanakkor a "jogállamiságnak nevezett eljárásokban, amelyek valójában boszorkányüldözések", aktív szerepet vállal.
 
Hozzátette: a bizottsági alelnök szerinte egy "házasságkötésre" érkezik Budapestre, a "magyar posztkommunista baloldal és az antiszemiták közötti" összefogást kívánja hitelesíteni.
 
Corvinus: kiváltják a ppp-konstrukciót
 

A kormány úgy döntött, kiváltja a Budapesti Corvinus Egyetem ppp-programos épületét - közölte Gulyás Gergely.
 
A Miniszterelnökség vezetője azt mondta, ez 24 milliárd forintba kerül.
 
Hozzátette: a kormány összeállítást kért arról, hogy a ppp-konstrukcióban létrejött beruházások milyen kötelezettségeket hárítanak a kabinetre a mai napig.
 
Gulyás Gergely úgy fogalmazott, Magyar Bálint volt oktatási miniszternek ez a módszere rendkívül drága volt, és a minisztersége után egy évtizeddel is "kénytelenek vagyunk az árát megfizetni".
 
Családvédelmi akcióterv: részletek vasárnap 


A 2010 óta elért gazdasági teljesítmény teszi lehetővé, hogy a költségvetés a családtámogatások területén egyre nagyobb feladatot vállaljon, és egyre több adórendszerbeli kedvezményt kapjanak azok, akik dolgoznak és gyermeket is nevelnek - mondta  a miniszter.
 
A politikus közölte: Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet, amelynek "van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik".
 
Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy az intézkedések tovább javítják a gyermekvállalási kedvet és a demográfiai helyzetet.
 
(MTI/kormany.hu)