A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Önfelszámolók, ellenzéki sajtószemle

Ha ez az ellenzék nem tud mit kezdeni önmagával: a Momentum, a Jobbik, az LMP, Molnár Zsolt- Szanyi-, Tóth Csaba-, stb. és a Gyurcsány-problémával, akkor mit akar kezdeni kormányon?
 
Az ellenzék a 2018-as választás óta egyik belső válságtól a másikig tántorog, az eredmény megismerése akkora sokkot okozott számára. Bár a fő felelős a sajtójuk, mely azt sulykolta, nyerni fognak, mert Simicska ledobja az atombombát. Nyerésre nem volt esélyük, hogy is lett volna, mikor egyetlen normális, legalább a saját választóiknak megfelelő stratégiát sem voltak képesek követni, viszont életidegen, doktriner, magyarellenes tetteken, nyilatkozatokon kívül a megoldást abban találták meg, hogy egymásnak estek. Igaz Simicska is ledobta az atombombát, amivel felégette Heller Ágnes álmát, a Jobbikot, a párt különösen gusztustalanul köpönyegforgató képviselői hiába darálták a megszokott, vad gorombaságaikat a kormányról.
 
A 2/3-os keresztény győzelem egyéves évfordulóján, szinte napra pontosan, Gyurcsány föltolta az EP-listára Gyurcsánynét, tartott néhány sajtótájékoztatót a magyar önfeladás szükségességéről,  melynek bekövetkeztével majd felesége elintézi, hogy a  migránsokkal kitömött  Egyesült Európai Államok csicskaállama lehessünk. Önálló nemzeti hatáskör nélkül. A májusi választásokat a migránspártiság jegyében, az őszi önkormányzati választásokat a zavarosban halászás reményében tervezik. A zűrzavar teremtésről leszokni képtelen bagázs a volt II. kerületi polgármestert Horváth Csacsit indítja Zuglóban, a belvárosban a  XII. kerületi szépasszonyt egy gazdag házból,  a XII. kerületben az  eredetileg kőbányai illetőségű jelöltet, Erzsébetvárosban pedig egy bukott brüsszelitát.
 
"Hol vannak az új emberek? Hol vannak a bevont civil szervezetek? A helyi potentátok? Ezt tudtátok összedobni? Hát mi a halált műveltetek ti öt évig ezekben a testületekben? És legfőképpen: mi a tökömre kéritek ennek fényében a hatalmat? Mi a jó ebben az ellenzéki szavazóknak?" Sikoltja hűséges sajtómunkásuk az éterbe költői kérdéseit. Választ a dolog természeténél fogva nem vár, megállapítja: ezt az ellenzéket, ezt az élősködő, haszonleső, elképzelés nélküli bandát ki kell söpörni a testületekből, a bizottságokból, a felügyelőbizottságokból, mindenhonnan. Tőlük nem várható semmi.
 
Ha férfi lennék, most kérnék egy fröccsöt.
 
czyla