A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

XVI. Benedek emeritus pápa:a technika nem helyettesíti Istent

Nagy árat fizet az ember, ha öntelt, és azt gondolja, hogy a technika helyettesítheti Istent. Az emeritus  pápa többször írt, beszélt az ember és az Isten közötti kapcsolatról, és figyelmeztetett, hogy ezt a kapcsolatot időnként veszélyezteti a technika.

“A férfit és a nőt kezdettől fogva eltöltötte, és mind a mai napig eltölti a vágy, hogy olyan legyen, mint az Isten, hogy saját erejével elérje a Teremtő hatalmasságát. Az emberiség sok mindent képes volt megvalósítani: tudunk repülni, láthatjuk, hallhatjuk egymást a Föld legtávolabbi sarkaiból. Mégis, a gravitációs erő, amely lehúz bennünket a földre, hatalmas” – mondta a XVI Benedek.

Miközben a nagy technikai vívmányok könnyebbé tették az ember életét, tágították a gonosz lehetőségeit is. A közelmúltban történt természeti katasztrófák pedig emlékeztettek bennünket arra – ha egyáltalán volt szükség emlékeztetőre -, hogy az emberiség nem mindenható. Ha az ember jó kapcsolatot akar Istennel, akkor “először le kell mondania arról, hogy Isten akarjon lenni” – jelentette ki XVI. Benedek.
 
forrás: veol.hu