A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Meghalt az ukrán rendőrök által fejbe lőtt kisfiú

A gyermek nagymamája, Olekszandra Tlyavova azt nyilatkozta, hogy a rendőrök beismerték bűnösségüket, ám nem tudják megmondani, melyikük lövöldözött, mivel erősen ittas állapotban voltak.

Ukrajna fővárosában, Kijevben a Holoszijevi Kerületi Bíróság fogja vizsgálni, milyen intézkedéseket tegyenek a két rendőr ellen. Kijev egyik egészségügyi intézményében meghalt az a kisfiú, akit a Perejaszlav Hmelynickij városban fegyverrel sebesítettek meg részeg rendőrök - tudatja a Korrespondent.net hírportál.
 
A gyermek válságos állapotban volt, az orvosok két napig mesterségesen tartották életben.
 
Június 4 -én a Holoszijevi Kerületi Bíróság vizsgálatot indít, hogy milyen intézkedéseket tegyenek a két gyanúsított rendőr ellen.
 
Az ukrán rendőr szolgálaton kívül a fegyverével lövöldözött, s azt állítja, véletlenül fejbe lőtte a szomszéd udvarban játszó kisfiút. A rendőrök megállapították, hogy május 31-én délután négy gyermek játszott a rendőr lakóhelye mellett, amikor hirtelen az ötéves fiú összeesett. Az eset helyszínén a tisztviselők Flober márkájú fegyverhez való töltényhüvelyeket és fémdobozokat találtak. Megállapítást nyert, hogy a súlyos testi sérülést két helyi rendőr okozhatta.
 
Később a gyermek nagymamája azt nyilatkozta, hogy a rendőrök olyan részegek voltak, hogy arra sem emlékeznek, melyikük lőtt.
 
A gyermek nagymamája, Olekszandra Tlyavova azt nyilatkozta, hogy a rendőrök beismerték bűnösségüket, ám nem tudják megmondani, melyikük lövöldözött, mivel erősen ittas állapotban voltak. Erről a nő a Hromadszke hírportálnak adott kommentárjában beszélt.
 
Folyik a nyomozás. A kerületi osztály vezetője is járt a kórházban. Elmondta, bűnösnek vallják magukat, de annyira részegek voltak, hogy nem tudják, ki tette. Csak szórakozni akartak - mondta Tlyavova és hozzátette, hogy a rendőrök ülni fognak.
 
"Nem engedjük, hogy óvadék fejében szabadlábra helyezzék őket. Még megérteném, ha baleset történt volna, de részegen csinálták... " - hangsúlyozta.
 
Fotó: nizhyn.in.ua
karpatinfo.net nyomán