A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Putyin a szankciók eltörlését reméli a megújult EU vezetőitől

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók egyik félnek sem váltak hasznára.

Az Oroszországgal való kapcsolatok újraindítását, ezen belül  elsősorban  az uniós  szankciók eltörlését szorgalmazta az Európai Unió új vezetőitől Vlagyimir Putyin orosz elnök a Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel július 4-ei, csütörtök este tartott sajtótájékoztatón Rómában.
 
Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók "egyik félnek sem váltak hasznára".
 
Az EU és Oroszország közötti kapcsolatok rendezésében kulcsfontosságának nevezte az Európai Bizottság új elnökének jelölt Ursula von der Leyen szerepét.
 
Ukrajnával kapcsolatban kijelentette, hogy Oroszország kész megtenni az első lépést, mivel Moszkva már megszokta, hogy - mint fogalmazott -  'az első lépést mindig nekünk kell megtenni". 
 
Az orosz elnök sürgette az Egyesült-Államok és Kína közötti kereskedelmi megállapodást sürgette. Venezuelában kizárta a külső beavatkozást, ehelyett párbeszédet és demokratikus választásokat javasolt. Líbiában azonnali tűzszünetet szorgalmazott, aggodalmát fejezve ki a Szíriából a líbiai harctérre átszivárgó idegen harcosok miatt.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kiemelte, hogy Oroszország "megkerülhetetlen" partner a nemzetközi biztonság fenntartásában.
 
Fotó: roma.corriere.it; Vlagyimir Putyin orosz elnök a Giuseppe Conte olasz miniszterelnök (2019.07.04.)
 
MTI nyomán