A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

ROMA LOCUTA

Róma szólt és úgy tűnik Somogyi azon kevesek egyike a túloldalról, aki ezt meghallotta s le is írta, hogy a német kancellár, Angela Merkel kiállt Orbán Viktor politikája mellett. Ezzel egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenüléséről, zsákutca – mutat rá facebook oldalán az anyai ágon kommunista gyökerű szociológus, egyébként üzletember. Elismeri, hogy a reálgazdaság jól van, ezzel szemben az ellenzékről ezt nem mondhatja el, mert az nem képes nemhogy kormányozni, de még alternatívaként megjelenni sem. Ráadásul jellemtelen és elvtelen módon állt össze a Jobbikkal.
 
Néha nem csak kritika kell, segíthet a tükörbe nézés is, sercinti szemközt az egybebábozódni készülő ellenzéket a kínai harcművészet kedvelője, Somogyi Zoltán.
 
Értsük meg, miről van szó. A megvásárolt firkászok évek óta huhognak, terjesztik a pesszimizmust, pedig például a magyar kormány nemzetközi kapcsolatok terén bizonyított teljesítményével a tények fényében borulátónak lenni igazán kevés okuk van. Lám a páneurópai piknikre megérkezett a német kancellár és közös sajtótájékoztatót tartott a magyar miniszterelnökkel. Előtte, Orbán Viktor Angela Merkelt is méltató beszédében Trianon igazságtalanságáról szólt és a hazához hűséges soproni magyaroknak mondott köszönetet. Megszokottan magas szinvonalú beszédét Orbán az Egyedül Istené a dicsőség (Soli Deo gloria) jelmondattal zárta.
 
Ezután emelkedett szólásra Merkel, aki elmondta, hogy ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja az EU-s pénzeket.
 
 A kancellár által mondottakkal kapcsolatban kínjában már azt terjesztette hazug módon a felsült ellenzék és médiája, legalábbis egy része, hogy nem is azt mondta Merkel, hogy Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat. Hírhamisítással vádolták a fordítót!
 
Pedig bizonyítottan a kohéziós forrásokról mondta a kancellár, hogy „Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket”.
 
Kérdés, érdemes-e egyáltalán Szent Ágoston szavaival példálózni a jelenlegi ellenzék és sajtója szellemi és erkölcsi állapotában, mikor merőben más történelmi időket élünk, mikor Somogyi bevallja, hogy a Gyurcsány vezette ellenzék az Apró családban gyökerező hagyományt követve már megint kézzelfogható külföldi segítséggel akart és akar kormányt buktatni.
 
Rúgkapáljon csak Szél Bernadett a Soros istállóban azért, mert a német kancellár gesztusokat tett Orbán Viktornak. Prüszköljön csak mert Angela Merkel körbeudvarolta Orbán Viktort és  új startról beszélt a migrációs politikában. Fájjon neki, hogy a kancellár még azt is elmondta, hogy ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedési rátáját, akkor azt látjuk, hogy Magyarország tényleg úgy használja fel ezeket a pénzeket (a kohéziós és strukturális alapok forrásait), hogy az az emberek jólétét szolgálja.
 
Már Angela Merkel előtt is világos, hogy a jogállamiságot ért kritikák minden valóságalapot nélkülöző, politikai támadások.
 
Máté evangéliumában pedig meg van írva: hiába is vetünk gyöngyöt a disznók elé, azok úgyis megtapossák azt lábaikkal.
 
 
czyla