A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

101 tő cannabis Nógrádban

A holland kapcsolat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya (KR NNI) jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást P. Szabolcs 51 éves budapesti férfi ellen.
 
A német társhatóság  szeptember 5-én tájékoztatta a KR NNI munkatársait, hogy Németországban elfogtak egy drogfutárt, aki rendszeresen szállított Hollandiából marihuánát Magyarországra. Az elfogásakor nála talált kábítószert szeptember 5-én 9 órakor kellett volna átadnia egy férfinak a főváros IX. kerületében.
 
A nyomozók haladéktalanul megkezdték a férfi felkutatását, akit 9 óra 50 perckor a Vaskapu utcában intézkedés alá vontak. Ellenőrzése során a hátizsákjában 13,2 millió forint készpénzt találtak, amely összeg megfelelt az elfogott futárnál talált drog ellenértékének. A rendőrök kutatást tartottak P. Szabolcs budapesti lakcímén, ahol mobiltelefonokat, a kábítószer adagolására alkalmas nylontasakokat, valamint egy hordóban kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A Nógrád megyei Becskén egy a férfi tulajdonában álló ház udvarán 101 tő cannabis növényből álló ültetvényt találtak a rendőrök.
 
A KR NNI nyomozói P. Szabolcsot gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.
 
Forrás: police.hu