A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Magyarellenes román jelölt mellett kampányolt a Momentum elnöke Erdélyben

Romániában vasárnap lesz az elnökválasztás első fordulója, egy magyar és 13 román jelölt indul. Az egyik jelölt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. A Momemtum azonban nem a magyar államfőjelöltet, hanem a liberális Dan Barnát támogatja. Fekete-Győr András vasárnap Kolozsváron kampányolt a román jelölt mellett. Később a közösségi oldalán azt írta: „nem szabad a másik nemzet ellen hergelni.”
 
Mint az ismert, Dan Barna államfőjelölt, az USR elnöke a kampány kezdetén Marosvásárhelyen kijelentette, hogy „a nemzetiségi kérdésen túl kell lépni”. Az RMDSZ akkor szóvivőjén keresztül üzent: álláspontjuk szerint nem túl kell lépni az etnikai problémán, hanem meg kell oldani azt.
Hegedűs Csilla emlékeztetett, hogy az USR az alkotmánybíróságon minden olyan törvénykezdeményezést megtámadott, ami hasznos és jó lett volna a kisebbségi jogok kiterjesztése, bővítése szempontjából.

Fekete Győr András a román pártszövetség kampányrendezvényén arról beszélt, hogy politikai kultúrát kell váltani.
 
A  Rise Project tényfeltáró portál szerint Dan Barna államfőjelölt korábbi cége uniós alapokból lopott pénzeket. A csalásellenes hivatal (DLAF) és a korrupcióellenes ügyészség (DNA) is hivatalból vizsgálódik ebben az ügyben. - írja a maszol.ro

***
 
Orbán Balázs államtitkár a Facebookon reagált, azt írta: „jó reggelt kívánok, kedves Momentum: van magyar jelölt is.”
 
Az államtitkár egy videót is megosztott, amit – ahogy írta – az „eszdéeszesedő” Momentum figyelmébe ajánlott. Hozzátette: „Erdélyben 100 éve nem babra megy a játék, és a magyaroknak az az alap, hogy a magyar jelöltet támogatják” – hangzott el az M1 Híradójában.
 
Orbán Balázs később egy fotóval is üzent Fekete-Győr Andrásnak. A képen egy táblát tart a kezében, melyre ezt írta: „Kedves Fegyőr! Nekünk meg az az alap, hogy ha van magyar jelölt, akkor azt támogatjuk!”
 
hirado.hu, maszol.ro nyomán