A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

A visegrádiak a bővítési folyamat felgyorsítását várják az új Európai Bizottságtól

A V4-ek (visegrádi négyek) az uniós bővítési folyamat felgyorsítását várják az új Európai Bizottságtól - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek hétfőn.
 
Szijjártó Péter a négy visegrádi ország külügyminisztereinek prágai találkozója után közölte: "A Jean-Claude Juncker vezette előző Európai Bizottság egyik legnagyobb kudarca a bővítési folyamat szinte teljes mértékű leállítása volt. Ezért azt várjuk az új Európai Bizottságtól, hogy új korszakot nyisson az Európai Unió bővítésének és a Nyugat-Balkán integrálásának tekintetében."


Aláhúzta: meggyőződése, hogy Várhelyi Olivér magyar biztossal jó kezekbe került a bővítés területe. "Megállapodtunk abban, hogy a V4-ek támogatni fogják a magyar bővítési biztos törekvését a bővítési folyamat felgyorsítására" - tette hozzá Szijjártó Péter.
 
MTI nyomán
 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j), valamint Tomás Petrícek cseh (b), Jacek Czaputovicz lengyel (b2) és Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter (b3) a visegrádi négyek (V4) külügyminiszteri találkozóján a cseh külügyminisztériumban Prágában 2019. december 2-án. MTI/KKM/Borsos Mátyás